Pelicanii au luat cu asalt Teatrul Nottara

Toamna nu înseamnă doar începutul unui nou an școlar sau intrarea în starea de grație a luminii, cu răsărituri și apusuri care îți taie respirația. E și gongul care bate pentru noua stagiune teatrală 2022-2023.

Premiera cu care Teatrul Nottara își întâmpină spectatorii este propunere talentatului și tânărului regizor Horia Suru, Fetele Pelican. O comedie cu accente tragice, saga unei familii moderne din Regatul Unit și a complicatelor relații dintre mamă,  fiice și fiul ei. La intersecția între musical și comedie dramatică, Fetele Pelican, sunt o radiografie a complicatelor subterane care se află dincolo de aparențele unei familii fericite.

Moarte mamei – Mama fiind interpretată de Victoria Cociaș, o actriță care nu mai are nevoie de nicio prezentare-le adună sub același acoperiș pe cele patru fete Pelican și pe fratele lor. Această situație limită declanșează un adevărat tsunami al legăturilor dintre fiice, fiu, și Mamă, o personalitate dominantă și dominatoare, care-i inhibă pe toți membri familiei.

Decesul mamei, dar și obsesia fiicelor pentru ea, prezența ei și dincolo de moarte, le neliniștește și le determină  încet, încet, să spună adevărul, să-și împărtășească una alteia, marile și micile probleme cu care s-au confruntat și se confruntă, toate trăind în umbra mamei.

Isabela Neamțu în Indra, Crenguța Hariton în Letiția, Sorina Șefănescu în Sonia, Alexandra Murăruș în Sonia, Răzvan Bănică în Luca, sunt frații care își scot măștile și se privesc cu adevărat în ochi pentru prima oară.

Danni interpretat de Alexandru Mike Gheorghiu și Dodo, interpretat de Șerban Gomoiu au roluri pasagere, destul de bine conturate.

Un cuvânt aparte pentru o apariție de câteva minute, în rolurile Larei și a Avocatei, a Mihaelei Subțirică, de departe cea mai surprinzătoare apariție și cea mai memorabilă prezență scenică.

Horia Suru a venit cu o echipă redutabilă, scenografa Doina Levintza, make up artistul Alexandru Abagiu și coregrafa Sophie Duncan.

Regizorul clujean a propus Teatrului Nottara un text de mare succes al companiei din Bristol, The Wardrobe Ensemble, rezultatul unui travaliu de echipă. Totuși, cred că ar fi fost mult mai interesant, ca Horia Suru să lucreze spectacolul pornind de la poveștile de viață ale actorilor Teatrului Nottara.

Foto: Maria Ștefănescu

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *