Jurnal de covidat (ă)

 

Umbre în coșmar. Extensii de covid, formă ușoară. Ce fericire! Să trăiești în această viață, pe acest plai mioritic, forma supremă de adrenalină. Și vaccinat și covidat! 2 în 1!

Primul avantaj cu noul colocatar- deschiderea după mai bine de doi ani a plasmei televizorului care tronează în sufragerie. În fine, și-a reluat locul principal în ochii și urechile consumatorului, absent atâta vreme din peisaj!

Al doilea avantaj cu noul colocatar – intrarea abruptă, fără niciun preludiu anterior, fără nicio protecție, în realitatea noastră neaoșă, circ și pâine la orice oră din zi și din noapte! Audiență maximă!
Se întrec trusturile mass-media în manipulări, propagandă, catastrofe, nucleare, molotoave, un delir continuu, cu profetese și profeți ai Apocalipsei. O încântare pentru auz și văz monstruos, care asigură pe termen lung clientela și salerul oreliștilor.
Ministrese, miniștri (prefixul mini, in cazul lor, nu e deloc întâmplător), comisii, comitete, ședințe, audieri, revărsări de prostie, fudulie, aroganță – câtă dreptate avea Răzvan Exarhu, când cita din marea enciclopedie a înțelepciunii orale, Mama Prostiei e întotdeauna gravidă! – fracturi logice, amputări de neuroni, logoree, alzhaimere și alzhaimeri, câtă frunză, câtă iarbă, un tablou hilaro-grotesc.

Și cireașa de pe tort, Prezidentul K. și Iohannis, exact, ca-n Kafka, îngăimând un discurs despre empatie, umanitate, venind de undeva din planeta X, un Alien perfect.
Uite, câte mi-au lipsit în această lungă perioadă de abstinență. Noroc cu virusul Co-Vid! M-a scos din ignoranță!

Al treilea avantaj cu cu noul colocatar, încă nu l-am deslușit. Poate, in zilele următoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *