Și totul s-a mutat în VR/AR

Il Patetico nu avea cum să nu surprindă în fotografia momentului, fascinantul domeniu al new media, al tehnologiilor multimedia, fără să construiască o rubrică dedicată VR si AR, noii dimensiuni în care am intrat de mai multă vreme, atât în viața de zi cu zi, cât și în cele mai sofisticate și conservatoare clustere ale culturii.

Cum ar spune Monsieur Jourdin al lui Molière, facem multimedia fără să știm. Da, de multe ori, la noi, în magnifica noastră țară, unde Ministrul Culturii are legătură cu acest domeniu cam cât are cu extratereștrii, chiar ne dăm în stambă. Mai toate parangheliile culturale și aculturale, au ceva, undeva, cumva… și puțintică multimedia. Zici că românul, îndeosebi românul entelectual, s-a născut multimedist…! Avem chiar și departament la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, UNATC, pe scurtătură, unde examenele le întrec cu mult pe cele din țara lui Lucas și a efectelor speciale, pe cele din Vancouver sau mai prin Europa, mai aproape de noi, pe cele din Viborg, Danemarca.

Cu pași de melc, în ritmul iohannist, apar și pe la noi, evenimente multimedia, care merită întreaga noastră atenție.

Cum sunt inseparabile, artele plastice,dar și licitațiile de artă, bârfe vizuale, instalații și alte alea, tot aici vor fi adăpostite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *